Samen Sterker!

Waarom?
De meeste rijscholen in Nederland zijn eenmanszaken met hooguit 1 รก 2 instructeurs, dit is in Winschoten niet anders. Hier is niets mis mee maar heeft wel zijn nadelen. Als kleine rijschool krijg je bijvoorbeeld geen korting bij je nascholing, heb je een probleem met een verkeerssituatie of onderhoud van de wegen krijg je alleen niet veel klaar bij gemeentes. Ook heb je geen collega’s in geval van nood of om gewoon mee te sparren.

“Meer invloed, meer betrokkenheid”

Doelstelling:
Kring 11 is in het voorjaar van 2014 opgericht door rijinstructeurs voor rijinstructeurs om meer saamhorigheid en verbeterde contacten onderling te krijgen voor een algehele kwaliteitsverbetering. Dit wordt door het CBR aanbevolen en toegejuicht.

“Voor rijinstructeurs, door rijinstructeurs”

Voordelen:
Kring 11 organiseert 2 jaarlijks theoretische nascholing in onze eigen omgeving. Doordat we met meer instructeurs tegelijk komen hoef je niet naar de opleiding toe, maar komt deze bij ons en voor een goedkoper tarief. Dit scheelt dus tijd en geld!
Kring 11 vertegenwoordigt een groot deel van de rijscholen in omgeving Winschoten en komt daardoor aan tafel bij de gemeente Oldambt. Hier worden de nieuw te realiseren verkeerssituaties besproken en situaties waar het niet gaat zoals wij als professionals vinden dat het zou moeten gaan. Alle leden kunnen hun situaties ook voorleggen en dit kan dat worden meegnomen bij de besprekingen.
Kring 11 organiseert tevens elk jaar een barbecue voor alle rijinstructeurs die examens hebben in Winschoten. Dit is een perfecte manier om je collega’s beter te leren kennen.
Met alle leden zitten we samen in een whatsapp groep, niet om gezellig te keuvelen maar om snel informatie te kunnen delen.

“Nascholing in eigen omgeving, dit scheelt tijd en geld”

En nu?
Om dit te blijven bereiken en om nog veel meer te kunnen bereiken is het belangrijk om veel leden te hebben, samen sta je sterker! De kosten van het lidmaatschap zijn 20 euro per jaar per instructeur. Deze kosten heb je na 1 bijscholing al dik terug verdiend. Maar feit blijft, hoe meer leden hoe meer we met zijn allen kunnen bereiken.

Tijdens de ledenvergaderingen kunnen wij verder toelichten waar we op dat moment mee bezig zijn en hebben ook alle leden de mogelijkheid om te spreken en agendapunten aan te dragen. Na de vergaderingen gaan we met z’n allen nog gezellig een drankje doen. Elk kwartaal maken we een nieuwsbrief om iedereen op de hoogte te houden en daar staan ook de aankondiging voor nascholing, ledenvergaderingen ect in.

“Hoe meer leden, hoe meer we met z’n allen kunnen bereiken”