De kracht van samen.

IMG_0409
Nog niet zo lang geleden heb ik kennis genomen van het voornemen van een aantal rijscholen om ‘kring 11’ als belangenvereniging nieuw leven in te blazen. Dit initiatief juich ik erg toe. In de markt waarin u, als rijschool, beweegt, heeft u te maken met moordende concurrentie. Helaas kan de conclusie worden getrokken dat niet alle rijscholen ervoor hebben gekozen om kwaliteit prioriteit te geven bij het kiezen van een concurrentiepositie. Het blijkt vaak een markt van prijsvechters.
Een bekende uitspraak in teamsport is dat een team wordt gemeten aan zijn zwakste spelers. Immers met 1 topvoetballer in een amateurelftal word je geen landskampioen. Als je naar de algemene beeldvorming van de rijschoolwereld kijkt is dit helaas vergelijkbaar. Beeldvorming ontstaat doordat de negatieve verhalen over de prijsvechters, vaak sterk vergroot tijdens verjaardagen en in de pers worden besproken. Dit raakt ook u als serieuze rijschool met kwaliteit hoog in het vaandel.

“Ik juich het eerder genoemde initiatief dan ook zeker toe”

Door krachten te bundelen kan dit soort beeldvorming worden doorbroken. Immers: Samen sta je sterker! In uw vakgebied is een belangenvereniging dan ook het aangewezen medium om samen te laten zien dat kwaliteit in uw vakgebeid essentieel is om bij te dragen in verkeersveiligheid.
Ik juich het eerder genoemde initiatief dan ook zeker toe omdat ik samenwerking met u als rijschool erg belangrijk vind. Uit ervaring blijkt dat het samenwerken met een belangenvereniging veel voordelen oplevert. Informatie is sneller te delen en er kunnen makkelijker afspraken worden gemaakt.
Ik heb de initiatiefnemers aangegeven dat ik, waar ik kan, mijn bijdrage zal leveren. Ik hoop dat ook vanuit de rijschoolbranche dit initiatief zal worden opgepakt.
Ik kijk dan ook uit naar een, nog sterkere, en vruchtbaarder samenwerking met u allen. En ook het CBR trekt graag samen met u op om ook met u samen een bijdrage aan verkeersveiligheid te leveren.

Met vriendelijke groet,
Alwin Hoven
Examenmanager CBR